+47 57 87 97 28

Søk

spanks flag

Chile er et langt og smalt land på vestkysten av Sør-Amerika som grenser til Peru, Bolivia og Argentina.

 

Klima og miljø

Klimaet i Chile er temperert men varierer fra kaldt og fuktig i sør via middelhavsklima til ørken i nord. Atacamaørkenen er verdens tørreste område. Det finnes aktive vulkaner og det forekommer alvorlige jordskjelv samt tsunamier.

Geografi

Fra nord til sør er Chile 4 630 km. Dette gjør at landet har en lang kystlinje mot det sørlige Stillehavet. På det bredeste er det 430 km. fra det østligste til det vestligste punkt visit this link. Landets høyeste fjell heter Ojos del Salado (6 879 m.o.h.) Den lengste elven er Loa som er omlag 44 mil lang.

SANTIGO DE CHILE

(Santiago de Chile) er Chiles hovedstad, og sentrum til landets største konurbation (Gran Santiago). Det er plassert i landets centrale dal (Valle Central) 520 m.o.h.. Selv om Santiago er hovedstaden, møtes landets legislative krefter i byen Valparaiso.Etter rundt to tiår med uavbrutt økonomisk vekst har Santiago blitt forvandlet til et av Latinamerikas mest moderne metropoler, med stor suburban utvikling, dusiner av shoppingsentre og en imponerende arkitektur i høyden. Byen har et av Latinamerikas mest moderne transport infrastruktur, som til eksempel Santiagos voksende metro (undergrunnsbane) og den nye Costanera Norte, en tollbasert motorvei som går under Santiagos sentrum og forbinder byens østre og vestre deler på en 25 minutters biltur. Santiago er hovedkvarter til flere nasjonale og internasjonale selskaper og er et regionalt finanssenter.Byen har 5 428 590 innbyggere, men i strøkene rundt byen er det ca. en dobbling av innbyggere. Dette utgjør omtrent en tredel av Chiles totale befolkning.

Patagonia

Er et område i Sør-Amerika som øst for Andesfjellene, hovedsakelig ligger sør for Rio Negro (41°S). På vestsiden av Andesfjellene dekker Patagonia området sør for (42°S). Den chilenske delen av Patagonia omfatter den sørlige delen av Los Lagos, samt regionene Aisén og Magallanes. Øst for Andesfjellene dekker Patagonia fire provinser i Argentina, Neuquén, Río Negro, Chubut, og Santa Cruz.