+47 57 87 97 28

Søk

spanks flag

Cuba er Karibias største stat, og ligger mellom Det karibiske hav, Mexicogolfen og Atlanterhavet.

Turisme

Siden 1993 har Cuba satset på turisme for å skaffe valuta til landet, og det finnes en rekke hoteller av høy standard på øya. Turismen er først og fremst lokalisert til Havana og de to avsperrede områdene Varadero og Cayo Coco, men også byer som Trinidad og Santiago de Cuba er flittig besøkt. I de senere årene er det også åpnet for private spisesteder, «paladares», og privat overnatting, «casa particular» commander viagra sur internet. Offentlige godkjente «casa particulars» er et billig og bra alternativ til de statseide hotellene, og finnes nå stort sett over hele øya.

HAVANA

Havanna (spansk: San Cristóbal de La Habana) er Cubas hovedstad og er med sine 2,2 millioner innbyggere Karibiens største by. I tillegg til å være en by er Havanna også en av Cubas 14 provinser. Dette må ikke forveksles med provinsen La Habana som omgir Havanna (Ciudad de La Habana – Byen Havanna). Se artikkel om provinsene på Cuba.Havanna ligger nordvest på Cuba og grenser til Floridastredet i nord og provinsen La Habana i vest, sør og øst. Byen Havanna ligger vel 144 km sørvest om Key West i Florida.

Geografi

Cuba er et arkipelag av øyer i det karibiske hav. Øya Cuba er hovedøya, og omgitt av fire mindre øygrupper; Colorados, Sabana-Camagüey, Jardines de la Reina og Canarreos. Øya Cuba er verdens 17. største øy. Landets nest største øy er Isla de la Juventud (= Ungdomsøya) som ligger i sørvest.I karibisk sammenheng er Cuba betegnet som en av de store Antiller, og er Vestindias største øy. Den nordlige del av øya ligger opp til Floridastredet. Det er 150 km fra Key West i Florida til nærmeste punkt på Cuba, Punta Puerto Escondido.Øya består for det meste av et savannelandskap med flate stepper, men har også innslag av sumpland og frodige skoger. Fjellandskap finnes primært nord og nordøst for byen Trinidad, og i den sydøstlige del av øya vest og nordøst for byen Santiago de Cuba. Den største fjellkjeden, Sierra Maestra, ligger vest for Santiago de Cuba. Det høyeste punkt er Pico Real del Turquino med sine 1 975 meter.Det meste av jordsmonnet er dypt og næringsrikt, men det finnes også sumpområder, særlig i de sydlige områdene av Matanzas.Havana er landets største by, og er også hovedstad. Nest størst er Santiago de Cuba. Andre byer er Cienfuegos som også går under navnet «sydkystens perle», Trinidad som ble grunnlagt av sjørøvere og Camagüey. Trinidad og bydelen «Gamle Havana» (Habana vieja) er vernet av UNESCO på grunn av sin unike historiske verdi

Klima

Klimaet er tropisk, men temperaturen påvirkes likevel av vinder som blåser over øya. Middeldøgntemperaturen er ikke på noe tidspunkt av året under 22 grader celsius. Den tørre perioden er fra november til april. Regnsesongen er fra mai til oktober.Klimaet egner seg svært godt til landbruksproduksjon.Cuba ligger imidlertid i et område som er sterkt utsatt for de karibiske orkaner (juli - oktober).